ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

's-Graveland - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Uitdam tot Westzaan en van Oosterleek tot Zuidoostbeemster worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Rijperdwarsweg, Het Schoolplein of Rijperweg in Uitdam of op de Guisweg, De Appelboomstraat of Guispad in Westzaan, of op de Oosterleek, Zuiderdijk of Lekerweg in Oosterleek, of op de Vrije slag, Appels en Perenpad of Bloesemplein in Zuidoostbeemster, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Egmond aan den Hoef tot De Kwakel en van Jisp tot Volendam worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Wageweg, Weg naar de Oude Veert of Verlengde Zandweg in Egmond aan den Hoef of op de Provincialeweg, St. Jans-pad of Hydrangea in De Kwakel, of op de Duijfjeslaan, Barnde Molen of Meeuwstraat in Jisp, of op de Kerkstraat, Boegstraat of Jan Platstraat in Volendam, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Monnickendam tot Hoogwoud en van Velsen-Noord tot De Koog worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Engelse Hoek, 't Prooyen of Nieuwe Zijds Burgwal in Monnickendam of op de Oeverwal, Essenlaan of Mienakker in Hoogwoud, of op de Bornstraat, De Raetstraat of Platformweg in Velsen-Noord, of op de Mienterglop, Pontweg of Houtenbakje in De Koog, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers