ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

's-Heer Hendrikskinderen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Oostkapelle tot Zonnemaire en van Serooskerke tot Arnemuiden worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Vlaamse Gaai, Duinbeekseweg of Dunopark in Oostkapelle of op de Máximaplantsoen, Dwarsdijk of 't Gangetje in Zonnemaire, of op de Haven Serooskerke, Stolpweg of Prunjewekken in Serooskerke, of op de Bastiaan de Langeplaatweg, Bastiaan de Langeplaat of Arneplaat in Arnemuiden, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Rilland tot Westkapelle en van Wemeldinge tot Borssele worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Dwarsweg, Hof Maire of Nieuwe Dwarsweg in Rilland of op de Nieuwe Dijkstraat, Vroonwegeling of Korte Wegeling in Westkapelle, of op de Schoudeeweg, Zeestraat of Binnenhaven in Wemeldinge, of op de Weelweg, Tevixhoekweg of Bernhardweg West in Borssele, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Oostkapelle tot Walsoorden en van Hengstdijk tot Kwadendamme worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Belspad, Irislaan of Chrysantenlaan in Oostkapelle of op de Nieuwediep, Haventerrein of Zeedijk in Walsoorden, of op de Sint Josephstraat, Plattedijk of Ser Paulusstraat in Hengstdijk, of op de Witte Dam, Bonifaciusstraat of Johan Frisostraat in Kwadendamme, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers