ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

's-Heer Hendrikskinderen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Waterlandkerkje tot Biervliet en van Aardenburg tot Eede worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kafweg, Oudemansdijk of Plaatweg in Waterlandkerkje of op de Boterzandestraat, Jacoba van Beierenstraat of Schenkeldijk in Biervliet, of op de Hogeweg, Haven of Zuidpoortstraat in Aardenburg, of op de Scheidingstraat, Zwaanstraat of Rijksweg in Eede, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Noordgouwe tot Middelburg en van Meliskerke tot Sint Philipsland worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Donkereweg, Sint Joostweg of Vijverbergstraat in Noordgouwe of op de Kousteensedijk, Dauwendaelsestraat of Suikerpoortgang in Middelburg, of op de Adriaan Davidsestraat, Burgemeester Adelaarstraat of Boomweg in Meliskerke, of op de 't Slaak, Esdoornhof of Eikenlaan in Sint Philipsland, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Kortgene tot Middelburg en van Kattendijke tot Yerseke worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Valkenlaan, Stadspolderlaan of Havenweg in Kortgene of op de Jan van Hoofkwartier, Vromoldsland of Kleverskerksepad in Middelburg, of op de Kokuitsweg, Oude Zeedijk of Zandweg in Kattendijke, of op de Hovijweg, Zoutewegeling of Vlakeweg in Yerseke, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers