ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Abbega - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Dokkum tot Oosterbierum en van Idaerd tot Schettens worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Op de Tuinen, Stationsweg of Mearsloatswal in Dokkum of op de Skoalstrjitte, Sedyk of Buorren in Oosterbierum, of op de Friesmawei, Ayttawei of Buorren in Idaerd, of op de van Osingaweg, Bittenserpaed of Marnedijk in Schettens, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Hindeloopen tot Schalsum en van Nes tot Tersoal worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Oosterdijk, Schuilenburg of 't Oost in Hindeloopen of op de Oosterdijk, Kerkstraat of Tuinensteeg in Schalsum, of op de Dorpsstraat, Pôllereed of Peinserweg in Nes, of op de De Kop, Dongerawei of Ids de Beerstrjitte in Tersoal, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Tirns tot Haule en van Tytsjerk tot Mantgum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Pôllewei, Ringdyk of Thaborwei in Tirns of op de Veenpettenweg, Polderweg of Claes Egbesweg in Haule, of op de Alddiel, Noarderein of Toutenburgleane in Tytsjerk, of op de Hoxwier, De Golle of Seerp van Galemawei in Mantgum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Rottevalle tot Burdaard en van Schalsum tot Oosthem worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Rydwei, Mounein of Kompagnonswei in Rottevalle of op de Obermanstrjitte, De Slinke of Hoofdweg in Burdaard, of op de Dorpsstraat, Pôllereed of Kerkstraat in Schalsum, of op de Alde Skatting, Skerdyk of Pytsjepôlle in Oosthem, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers