ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Achlum - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Terkaple tot Langelille en van De Hoeve tot Allingawier worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Skûtmakkerspôle, Buorren of Tsjerkepôle in Terkaple of op de Lemsterweg, H.W. Stekelenburgweg of Langelilleweg in Langelille, of op de Hoeveweg, IJkenverlaatpad of Jokweg in De Hoeve, of op de Bonjeterperweg, Kerkbuurt of Vierhuizen in Allingawier, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Teerns tot Bantega en van Cornwerd tot Nijemirdum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Himpenserdyk, Tigchelaarsreed of Breedschar in Teerns of op de Middenweg, Schoterzijl of Grietenijdijk in Bantega, of op de Schoterzijl, Schoterdijk of Hollingerlaan in Cornwerd, of op de Hayumerlaan, Sotterumerdijk of Omrin in Nijemirdum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Dedgum tot Spannum en van Fochteloo tot Oldeberkoop worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Ysgumerweg, Vissersburen of Arkumerlaan in Dedgum of op de Lytse Buorren, Swachlumerleane of Pôlle in Spannum, of op de Verlaat, Helomaweg of Veenweg in Fochteloo, of op de Garrit Bouwhuisstraat, Stellingenweg of Oosterwoldseweg in Oldeberkoop, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Nijeberkoop tot Spanga en van Hitzum tot Offingawier worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Oosteregge, Abbendijk of Alberdalaan in Nijeberkoop of op de Marktweg, Gracht of Spangahoekweg in Spanga, of op de Jitze Pieter van Dijkstrjitte, Ds Dijkstraweg of Oude Weg in Hitzum, of op de Koaiwei, De Potten of Grienedyk in Offingawier, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers