ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Aduard - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Nieuw Beerta tot Grijpskerk en van Roodeschool tot Sint Annen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Langeweg, Hoofdweg of Verlengde Hoofdweg in Nieuw Beerta of op de Singelhorn, van Damstraat of Fazant in Grijpskerk, of op de M.H. Trompstraat, M.A. de Ruyterstraat of Canadawegje in Roodeschool, of op de Singelweg, Kerkpad of Boersterweg in Sint Annen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Sappemeer tot Den Ham en van Stitswerd tot Warfhuizen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Herenstraat, Burgemeester Eikemastr of Slochterstraat in Sappemeer of op de Klinker, Dahliastraat of Noordbroeksterstraat in Den Ham, of op de Sietse Veldstraweg, Aduarderdiep of Evert Harm Woltersweg in Stitswerd, of op de Jacob Tilbusscherweg, Havenweg of Stitswerderweg in Warfhuizen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Warfhuizen tot Den Andel en van Groningen tot Noordhorn worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kattenburgerweg, Roodehaansterweg of Vaart Oostzijde in Warfhuizen of op de Adrianiweg, Andelsterweg of Oosterweg in Den Andel, of op de Babbelaar, Job Hansenstraat of Dorus Rijkersstraat in Groningen, of op de Touwslagersbaan, Mokkenburgweg of Torenstraat in Noordhorn, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers