ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Aerdenhout - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Dirkshorn tot Oostknollendam en van Ankeveen tot Ouderkerk aan de Amstel worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Meerweg, Geministraat of Apollostraat in Dirkshorn of op de Ir. Krabbeweg, Dorpsstraat of Raadhuisstraat 27 in Oostknollendam, of op de Slijckershorn, Dorpsstraat of Schaalsmeerdijk in Ankeveen, of op de Elisabeth de Walélaan, Graaflandhof of Loodijk in Ouderkerk aan de Amstel, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Zwaagdijk-West tot Blokker en van Markenbinnen tot Wormerveer worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Klokkeweit, Rijweg of Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West of op de Golden Deliciouslaan, Veilingweg of Sint Josephpark in Blokker, of op de Monnikenpad, Groenelaan of Kwekerij in Markenbinnen, of op de Dorpsstraat, Starnmeerdijk of Markervaart in Wormerveer, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Heiloo tot Wijk aan Zee en van Oosthuizen tot Ouderkerk aan de Amstel worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Zanderslootweg, De Wildtlaan of Sandecamplaan in Heiloo of op de Gasthuisstraat, Dorpsduinen of Neeltje Snijdershof in Wijk aan Zee, of op de Het Lien, Wulpstraat of Kokmeeuwplantsoen in Oosthuizen, of op de Burgemeester Jan Schoonstraat, Veenwortellaan of Zeebies in Ouderkerk aan de Amstel, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers