ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Alde Leie - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Greonterp tot Oosterzee en van Hantum tot Broek worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Doarpswei, De Ryp of Mardyk in Greonterp of op de Holsteinpad, Buren of Veendijk in Oosterzee, of op de Pastorijlân, Doarpsstrjitte of Ternaarderwei in Hantum, of op de Plústerdyk, Bloksleat of It Súd in Broek, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Terwispel tot Surhuisterveen en van Tjerkgaast tot Hantumeruitburen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Tingwâlden, Tingwâlden of De Dulf in Terwispel of op de De Wâlden, Mûdjip of Tolhûsleane in Surhuisterveen, of op de Van Duinenstraat, Koartwâld of Boskbei in Tjerkgaast, of op de Brekkendyk, Puthoeke of De Koai in Hantumeruitburen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Boornbergum tot Húns en van Sandfirden tot Oldelamer worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Jislum tot Exmorra en van Langezwaag tot Frieschepalen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Hikkaarderdyk, Ds. Wilhelmus à Brakelstrjitte of Jelle Huitemastrjitte in Jislum of op de Surein, Bolswarderweg of Boerestreek in Exmorra, of op de Alde Ie, Tsjerkeleane of 't Skeane Ein in Langezwaag, of op de De Klamp, Ponnereed of Lytse Dobbe in Frieschepalen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers