ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Aldeboarn - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Grou tot Readtsjerk en van Wijckel tot Haskerdijken worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Nieuwe Kade, Zevenhuizen of Huzebosk in Grou of op de Meersweg, De Roef of Stationsweg in Readtsjerk, of op de Marwei, Fjildwei of Bûtefjildsterdyk in Wijckel, of op de Jachtlustweg, Sânmar of Du Toursstraat in Haskerdijken, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Wiuwert tot Wâlterswâld en van Zweins tot Indijk worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Rotstergaast tot Akkrum en van Goutum tot Nij Altoenae worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kerkpad, Gaasterweg of Bisschopsweg in Rotstergaast of op de Smellebrêge, Heechein of Krompaed in Akkrum, of op de Tsjomme Wiardapaad, Fjildpaad of Sudertrimdielsdyk in Goutum, of op de Ds. Veenstraat, Schuringaweg of 't Putstik in Nij Altoenae, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Reahûs tot Surhuizum en van De Veenhoop tot De Tike worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Slypsterwei, Slyp of Sânleansterdyk in Reahûs of op de Fryske dyk, Lustenburg of Doarpsstrjitte in Surhuizum, of op de Kanaeldyk, Kraenlânswei of Klûsewei in De Veenhoop, of op de Leijensreed, Master Iniawei of Durk Ljibbeswei in De Tike, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers