ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Aldtsjerk - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Reduzum tot Hantumhuizen en van Bontebok tot Terkaple worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Ds. Boersstrjitte, Ds. Boersstrjitte of Buorren in Reduzum of op de Ayttawei, Op 'e iisbaan of De Mûzel in Hantumhuizen, of op de Koudhornewei, Kamphússtrjitte of Atewei in Bontebok, of op de Ds Veenweg, Bonteboksleane of Houtlaan in Terkaple, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Franeker tot Gersloot en van Tzummarum tot Follega worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Prins Mauritsstraat, Komeetbaan of Simke Kloostermanstrjitte in Franeker of op de Hooivaartsweg, Verseweg of Aengwirderweg in Gersloot, of op de Westerbuorren, Santjiendereedspaad of Brakerspaed in Tzummarum, of op de Master Abel Zuurstrjitte, Lytse Buorren of Bethaniëleane in Follega, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Wergea tot Engwierum en van Bakkeveen tot Bitgummole worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Paulus Jans Kleijstraat, Hilleburen of Ald-Slotwei in Wergea of op de Ds.de Stoppelaarstrjitte, De Heasouder of Palmastrjitte in Engwierum, of op de De Kampen, Jaachpaad of Esumakeech in Bakkeveen, of op de Sjoerdlân, Nije Drintse Wei of Weverswâl in Bitgummole, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Abbega tot Haule en van Drachten-Azeven tot Blessum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Hissedyk, Moarrawei of Rige in Abbega of op de Koumansburg, Polderweg of Tonckensweg in Haule, of op de Curielaan, Fahrenheitlaan of Galvanilaan in Drachten-Azeven, of op de Buorren, Blessumerdyk of Ringiapaad in Blessum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers