ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Alkmaar - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Enkhuizen tot Kreileroord en van Spaarndam gem. Haarlem tot Hem worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Zwanenland, Berrie of Lange Deelesloot in Enkhuizen of op de Oosterterpweg, Korenstraat of Landbouwstraat in Kreileroord, of op de Binnenpad, Grote Sluis of Smalle Steeg in Spaarndam gem. Haarlem, of op de De Blauwe Lely, Prunusstraat of Driebanweg in Hem, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Ilpendam tot Den Helder en van Zwaanshoek tot Scharwoude worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Noord, Lepelblad of Jaagweg in Ilpendam of op de Merelstraat, Anthonij Michielsz van Voorthuijsenstraat of Buys Ballotstraat in Den Helder, of op de Larense Laan, Elzenhaege of Klinkenbergstraat in Zwaanshoek, of op de Rene Jansenpad, Elzenhaege of Oude Kruisweg in Scharwoude, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Ankeveen tot Zuiderwoude en van Den Hoorn tot Amsterdam-Duivendrecht worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Stichts End, Herenweg of Stichtse Kade in Ankeveen of op de Waterlandse Zeedijk, Ebbenlaantje of Gouw in Zuiderwoude, of op de Watermolenweg, Hemmerkooi of Heidvlakweg in Den Hoorn, of op de Zocherlaan, Johannes Blookerweg of Sportpark Strandvliet in Amsterdam-Duivendrecht, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers