ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Allingawier - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Mirns tot St.-Annaparochie en van Lippenhuizen tot Reitsum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Lang Paedtsje, Breelenswei of Brandenburch in Mirns of op de Grietmansstraat, 't Jaagpâd of Dokter Lijberingstraat in St.-Annaparochie, of op de Compagnonsfeart, Bûtewei of Trijehoek in Lippenhuizen, of op de Buorsterwyk, De Buorren of Singel in Reitsum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Sumar tot Nijland en van Abbega tot Mantgum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Greate Buorren, Houwinksreed of De Koekoekswei in Sumar of op de H.Pollemastrjitte, Camstrastrjitte of Hege Wier in Nijland, of op de Twiska, Pikesyl of Skoalstrjitte in Abbega, of op de De Mielgong, It Spyk of Om'e Terp in Mantgum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Pietersbierum tot Dedgum en van Smalle Ee tot Wiuwert worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Mûntseleane, Hoarnestreek of Hearewei in Pietersbierum of op de Ysgumerweg, Krabbedijk of Vissersburen in Dedgum, of op de Kleasterkampen, Moune-Ein of Bûtendiken in Smalle Ee, of op de Opfeart, Swaenwerterdyk of Aldfeart in Wiuwert, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Easterwierrum tot Waskemeer en van Jubbega tot Oldeouwer worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Tsjerkebuorren, Bûtewei of De Eker in Easterwierrum of op de De Kromten, Schansmeerweg of Leidijk in Waskemeer, of op de Frederikswijk, Schoterlandseweg of de Kroade in Jubbega, of op de Meerweg, Jetze Veldstraweg of Skrédyk in Oldeouwer, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers