ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Alteveer gem Hoogeveen - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Zandpol tot Eursinge en van 2e Exloërmond tot Zweeloo worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Krijtlaan, Schapendrift of Stuifzandlaan in Zandpol of op de Kraloërweg, Eursinge of Iemersweg in Eursinge, of op de Zuiderdiep, Wessel Jan Knotlaan of Noorderdiep in 2e Exloërmond, of op de Noordweg, Schapendijk of Stegewantsweg in Zweeloo, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Nijensleek tot De Schiphorst en van De Kiel tot Nieuw-Weerdinge worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Eese, Hoofdweg of Polderweg in Nijensleek of op de Hessenweg, Staphorsterweg of Schiphorsterweg in De Schiphorst, of op de Borgerweg, Kijlweg of 7 Markenpad in De Kiel, of op de Grenssloot, Weerdingerkanaal of Ph. Lindemanstraat in Nieuw-Weerdinge, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Orvelte tot Diphoorn en van Dalerpeel tot Leutingewolde worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Dorpsstraat, Veenveldsweg of De Wiet in Orvelte of op de Langakkersweg, Bergveenweg of Wolfesweg in Diphoorn, of op de Oranjestraat, de Koningweg of Veenschapsweg in Dalerpeel, of op de de Schans, Turfweg of Oosteinderlaan in Leutingewolde, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Buinen tot Bunne en van Nietap tot Stieltjeskanaal worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Hornsedijk, Gorenweg of Spoorstraat in Buinen of op de Burchtweg, Yderweg of Kibbelslaglaan in Bunne, of op de Kerkweg, Scheperij of Thedemalaan in Nietap, of op de Schoolpad, Ruimsloot of Schansweg in Stieltjeskanaal, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers