ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Ameide - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Amersfoort tot Amerongen en van Bunnik tot Hagestein worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Amstelstraat, Juliana van Stolberglaan of Melksteeg in Amersfoort of op de Baak van Terneuzen, Hommelpad of Gloriantstraat in Amerongen, of op de Boslaan, Dooiweg of Domineessteek in Bunnik, of op de Langstraat, IJssel de Schepperstraat of Stationstunnel in Hagestein, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Waverveen tot Westbroek en van Amerongen tot Meerkerk worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de 2e Velddwarsweg, 1e Velddwarsweg of Veldweg in Waverveen of op de Nedereindse Vaartdijk, Kleppermanweg of Korssepad in Westbroek, of op de de Reehorst, Burgemeester van den Boschstraat of Margaretha Turnorlaan in Amerongen, of op de Achterkade, Mevr. Veder-van Hobokenstraat of De Bakkerij in Meerkerk, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Maarn tot Benschop en van Zijderveld tot Amersfoort worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Krönerweg, Boslaan of Karel Doormanlaan in Maarn of op de Zonnedauw, Ir F E D Enschedeweg of Theo Kleverstraat in Benschop, of op de Benedeneind NZ, Benedeneind ZZ of Weg der Verenigde Naties in Zijderveld, of op de Sidewendervelt, Dorpsweg of Provincialeweg in Amersfoort, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers