ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Amstelhoek - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Stoutenburg tot Werkhoven en van Renswoude tot Harmelen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Honthorsterweg, Hessenweg of Stoutenburgerlaan in Stoutenburg of op de Meester Van Rooijenplein, De Curtis of Korte Zuwe in Werkhoven, of op de Van der Sevenderlaan, Parallelweg of Daatselaarseweg in Renswoude, of op de Noordergaard, Industrieweg of Veldhuizerweg in Harmelen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Tull en 't Waal tot Linschoten en van Montfoort tot Zijderveld worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Achterdijk, Weidebogerd of Blasenburgseweg in Tull en 't Waal of op de Plankjesland, Dorpstraat of Schapenlaan in Linschoten, of op de Stadhouderslaan, Pinksterbloem of IJsselkade in Montfoort, of op de Zijderveldselaan, 't Werfje of Groenekade in Zijderveld, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Kedichem tot Utrecht en van Leusden tot Werkhoven worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Michiel van Loonstraat, Kerkstraat of Achterdijk in Kedichem of op de Fockstraat, Prof. Kohnstammstraat of Dorstige Harthof in Utrecht, of op de Narcisstraat, Brusselplein of Anna Swellengrebelhaghe in Leusden, of op de Anemonenpad, Coöperatielaan of Akkersesteeg in Werkhoven, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers