ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Anderen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Peize tot Ruinerwold en van Marwijksoord tot Eldersloo worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Zetveld, de Conincklaan of Grote Velddijk in Peize of op de Mandehof, Mevrouw Gelinck-van Kerkwijkstraat of Burgemeester Nijsinghweg in Ruinerwold, of op de Klaassteenweg, Holtenweg of Marwijksoord in Marwijksoord, of op de De Heetharen, Baarveldweg of Eldersloo in Eldersloo, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Roden tot Oudemolen en van Stieltjeskanaal tot Wachtum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Jan Fabriciuslaan, Beurtschipper of Deeling in Roden of op de Hoofdweg, Linthorst Homanweg of Oudemolenseweg in Oudemolen, of op de Schansweg, Ruimsloot of Katshaarweg in Stieltjeskanaal, of op de Grevenberg, Rieweg of Oosterholt in Wachtum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Taarlo tot Eeserveen en van Ruinerwold tot Linde worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Tuinakkers, Kanaalweg-West of Dorpsweg in Taarlo of op de Borgerzijtak, Ballerswal of Middenweg in Eeserveen, of op de Madedwarsweg, Mevrouw Gelinck-van Kerkwijkstraat of De Arke in Ruinerwold, of op de Dennenweg, Linderweg of Linderveldweg in Linde, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers