ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Andijk - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Opmeer tot Wognum en van Schoorl tot Sint Maartensvlotbrug worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de 't Bon, Opmeerderweg of De Dreef in Opmeer of op de Het Bon, Kleine Zomerdijk of Jan Schagenlaan in Wognum, of op de Houtendijk, Wolphert van Brederodeweg of Duinvoetweg in Schoorl, of op de Handelskade, Belkmerweg of Rijksweg in Sint Maartensvlotbrug, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Velsen-Noord tot Sijbekarspel en van Lutjewinkel tot Westwoud worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Noordersluisweg, Windsurfpad of 2e Rijksbinnenhaven in Velsen-Noord of op de Westerstraat, Opmeerderweg of Dres in Sijbekarspel, of op de Zeesluisweg, Plantsoendwarsstraat of Lutjewinkelerweg in Lutjewinkel, of op de Constantijnstraat, Dars of Binnenwijzend in Westwoud, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Katwoude tot De Weere en van Hoofddorp tot Sint Maarten worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Wagenweg, Lagedijk of De Zedde in Katwoude of op de Oosterboekelweg, Tropweere of De Hooge Weere in De Weere, of op de Bijlmermeerstraat, Elspeterbospad of Manteling in Hoofddorp, of op de Bredholm, Debbemeerstraat of Zandkreek in Sint Maarten, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers