ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Anerveen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Haarle tot Witharen en van Mander tot Nutter worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Poggenbeltweg, Holtslagweg of Kappertskaamp in Haarle of op de Oude Woestendijk, Marsmanweg of N48 in Witharen, of op de Vleerhoeksweg, Veendijk of Voortsweg in Mander, of op de Kuksteeg, Wittebergweg of Slenkteweg in Nutter, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Hasselt tot Ossenzijl en van Giethmen tot Loozen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Julianakade, Dr HAW van der Vechtlaan of Telvorenstraat in Hasselt of op de Hilligerspoortweg, G. B. Kooijstraat of de Korten in Ossenzijl, of op de Koolhaarsweg, Oude Hammerweg of Holtkampweg in Giethmen, of op de Grensweg, Zwijzeweg of Kooiweg in Loozen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Geerdijk tot Nederland en van Diepenheim tot Marle worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Geerdijk, Polderweg of Fortwijk in Geerdijk of op de Veldhuisweg, Kooibomenpad of Rietweg in Nederland, of op de 1e Zomerdijk, 1e Broekweg of Bekkendammerweg in Diepenheim, of op de Weerdhofweg, Marledijk of Hondenhoeksweg in Marle, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers