ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Anjum - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Goënga tot Hurdegaryp en van Bolsward tot Hichtum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Aldfeartsdyk, It Mediel of Sickengawei in Goënga of op de Thoden van Velzenweg, Swellenêst of Rijksstraatweg in Hurdegaryp, of op de De Swan, It Reidhintsje of Schoolstraat in Bolsward, of op de Secretaris Haitsmalaan, Bolwerkplein of Gerben Wopkesstraat in Hichtum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Hempens tot Noardburgum en van Tirns tot De Veenhoop worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de de Leijte, Reintje Visser-Beardastrjitte of Catharinaleane in Hempens of op de Kûkhernewei, Looxmaweg of Tsjerkepaed in Noardburgum, of op de Terpstrjitte, Thaborwei of Annabuorren in Tirns, of op de De Flearbosk, Krúswei of 't Stalt in De Veenhoop, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Sint Nicolaasga tot Wierum en van Goënga tot Sint Nicolaasga worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Houtvaartweg, Kempenaerlaan of Eysinga-State in Sint Nicolaasga of op de Schwartzenbergstraat, De Pit of Finkeburen in Wierum, of op de Nesserwei, Skuonmakkerspaad of Thomas Jellesstrjitte in Goënga, of op de Aldfeartsdyk, It Mediel of Sickengawei in Sint Nicolaasga, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Kolderwolde tot Fochteloo en van Drachten-Azeven tot De Hoeve worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Oordenwei, Venenwei of Ritlânswei in Kolderwolde of op de Stienekamp, Vogelrijd of Helomaweg in Fochteloo, of op de Curielaan, Galvanilaan of Dopplerlaan in Drachten-Azeven, of op de Kontermansweg, IJkenverlaatpad of Ratellaan in De Hoeve, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers