ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Ankeveen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Egmond aan Zee tot De Goorn en van Bussum tot Middenmeer worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Jacob Scholplantsoen, Torenstraat of Plevierenlaan in Egmond aan Zee of op de Ariën Schoutenstraat, Buitenhof of Walnootgaard in De Goorn, of op de Driestweg, Havenstraat of Nieuw Veldheim in Bussum, of op de Wisentstraat, Spoorlaan of Jacobus Bellamylaan in Middenmeer, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van 't Veld tot Bennebroek en van Haarlem tot Westzaan worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Hondsdraf, Valbrugweg of Boterbloem in 't Veld of op de Wederik, Zwarteweg of 't Padje in Bennebroek, of op de Zublilaan, Zandlaan of Karel Doormanplantsoen in Haarlem, of op de Avegaarplaats, Parkstraat of Vincent van Goghlaan in Westzaan, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Oostwoud tot De Rijp en van Heerhugowaard tot Burgerbrug worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Dokter Mulderstraat, Pletering of Poelweg in Oostwoud of op de Bellehof, Jan Cornelisz. Rijpstraat of Zuiddijk in De Rijp, of op de Margrietstraat, A. de Gelderlaan of Themislaan in Heerhugowaard, of op de Alfa, Pettemerweg of Rijksweg in Burgerbrug, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers