ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Appeltern - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Eerbeek tot Winssen en van Gelselaar tot Epse worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Rentmeesterhof, Bijenkorf of Mendelssohnstraat in Eerbeek of op de Kooistraat, Verlengde Molenstraat of Zellerstraat in Winssen, of op de Kerkpad, Rijksweg 50 of Wethouder van Beuningenstraat in Gelselaar, of op de Aaftinksdijk, Oude Borculoseweg of Teeuwland in Epse, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Hattem tot Otterlo en van Ophemert tot Harreveld worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Wismar, Kerkstraat of Pannekoekenkamp in Hattem of op de Wildbaanweg, Kerklaan of Westenengerdijk in Otterlo, of op de Weypad, Oude Bommelsestraat of Bulkheuvelseweg in Ophemert, of op de Toebeshof, Kroosdijk of Dwarsweg in Harreveld, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Lieren tot Eerbeek en van Batenburg tot Giesbeek worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kanaal Zuid, Het Pompje of Lage Haar in Lieren of op de P.J.W. Debijestraat, Zilvenseweg of Zonnedauw in Eerbeek, of op de Hoefweg, Kasteelse Allee of de Tuut in Batenburg, of op de Bremersmaat, Veldweg of Rozenstraat in Giesbeek, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers