ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Arum - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Hegebeintum tot Sonnega en van Ruigahuizen tot Holwerd worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Bakkerspaad, Mr. Boeleswei of De Wym in Hegebeintum of op de Hoofdweg, Oppers of Sonnegaweg in Sonnega, of op de Jan Jurjenssingel, Tsjerkhofleane of Houtdyk in Ruigahuizen, of op de Foarstrjitte, Fiskwei of De Hoarnen in Holwerd, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Nieuwebrug tot Hinnaard en van Rottevalle tot Blesdijke worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Midsland tot Ginnum en van Oudebildtzijl tot Skingen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Botjelandweg, Noordlandweg of Midsland aan Zee in Midsland of op de Harstawei, Hikkaarderdyk of De Berepôle in Ginnum, of op de Klaine Kaizer Padsy, de Kolk of 't Búttendykswechy in Oudebildtzijl, of op de Wobbemaleane, Buorren of Skingsterdyk in Skingen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Nieuweschoot tot Jorwert en van Wiuwert tot Delfstrahuizen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Rotstergaastweg, Lucht en Veldsterdyk of Fûns in Nieuweschoot of op de Pastorijfinne, Terp of Opfeart in Jorwert, of op de Aldfeart, Marwei of Kettingpad in Wiuwert, of op de De Kampen, Pier Christiaanswei of De Bûtertonne in Delfstrahuizen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers