ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Asperen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Persingen tot Huissen en van Altforst tot Rha worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Tricht tot Putten en van Westervoort tot Brakel worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Ganzepanweg, Moerkensgaard of Laan van Crayestein in Tricht of op de Ganzepanweg, Hoogeinde of Meersteeg in Putten, of op de Hevelschutterweg, Boswachter Kieftpad of Dames Tijssenstraat in Westervoort, of op de Kleine Steenkamp, Goltackers of 't Anthonie in Brakel, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Steenderen tot Velp en van Dodewaard tot Duiven worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Paardestraat, Burgemeester Smitstraat of Lindelaan in Steenderen of op de Ommershofselaan, Troelstrastraat of St. Hubertusstraat in Velp, of op de Engelandstraat, Oranjelaan of De Zandvoort in Dodewaard, of op de Simon Vestdijkstraat, Kinkelenburgallee of Hof van Welleveld in Duiven, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers