ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Assendelft - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Spaarndam gem. Haarlem tot Schoorl en van Graft tot Zuidoostbeemster worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Havenplein, Kerklaan of Slaperdijkweg in Spaarndam gem. Haarlem of op de Bovenweg, Koningsweg of Hargerweg in Schoorl, of op de Aanwaaier, Dwarsweg of Grafterbaan in Graft, of op de Nekkerweg, Vlinderslag of Pieter Kramerstraat in Zuidoostbeemster, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Enkhuizen tot Purmer en van Hoogwoud tot Badhoevedorp worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Venedie, Doornkroontje of Drie Zalmen in Enkhuizen of op de Oosterweg E, Monnickendammerweg of Purmerdijk E in Purmer, of op de Lamoraal van Egmontstraat, De Dars of Herenweg in Hoogwoud, of op de Van der Waalsstraat, Leliestraat of Pascalstraat in Badhoevedorp, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Wijdenes tot Oudeschild en van Zaandam tot Benningbroek worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de 't Wuiver, Blokdijk of Miedemahof in Wijdenes of op de Zuiderdijk, Van Weeldenhof of Stoompoort in Oudeschild, of op de Doolhof, Van Neckstraat of Cornelis Bruijnzeelweg in Zaandam, of op de Zonnedauwhoek, Affuitenhal of Ganker in Benningbroek, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers