ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Augsbuurt - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van West-Terschelling tot Oosterbierum en van Elahuizen tot Augustinusga worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Verlengde Boomstraat, Klaas van Urkstraat of Zeevaartschoolstraat in West-Terschelling of op de Brits, Sint Jorisstrjitte of Miedleane in Oosterbierum, of op de Elderskar, Marsicht of Wâldwei in Elahuizen, of op de Pypkewei, Rohelsterweg of Nij-Stiensgea in Augustinusga, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Earnewâld tot Rotsterhaule en van Bantega tot Spanga worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Stripe, Ds. Offerhausweg of It Spoekepaed in Earnewâld of op de Kadijk, Hoge Dijk of Prinses Marijkeweg in Rotsterhaule, of op de Klijnsmavaart, Schoteruiterdijken of Jachtkamp in Bantega, of op de Breedschar, Middenweg of Ringvaart in Spanga, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Ried tot Midlum en van Friens tot Poppenwier worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Anemareed, Berlikumerweg of Nieuweweg in Ried of op de Kerkpad, Havenstraat of Hoofdstraat in Midlum, of op de Rijksweg, Middelstein of Hopmansweg in Friens, of op de Beslingadyk, Op'e Syl of Van Sytzamawei in Poppenwier, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Jistrum tot Fochteloo en van Echtenerbrug tot Twijzel worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Fjildwei, Rijksstraatweg of Miedwei in Jistrum of op de Verlaat, Zuideinde of Vogelrijd in Fochteloo, of op de Baggelaar, Hellingpad of Turfkade in Echtenerbrug, of op de Egypte, Simke Kloostermanstrjitte of Sânbultsterwei in Twijzel, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers