ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Augustinusga - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Snakkerburen tot Oudebildtzijl en van Waaksens tot Gerkesklooster worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Smidssteech, Spokesteech of Oan 'e Ie in Snakkerburen of op de Poldijk, Ds. Marinus Mooijstraat of Burdineweg in Oudebildtzijl, of op de De Bieren, Toarnwerterleane of Buorren in Waaksens, of op de Hoogstraten, Sarabos of De Brouwerij in Gerkesklooster, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Readtsjerk tot Buitenpost en van Kollumerpomp tot Nijetrijne worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Bûtefjild, Boskwei of Fjildwei in Readtsjerk of op de Gysbert Japiksstraat, Parcours of De Vijzel in Buitenpost, of op de Kwelderweg, Slenkpad of de Rijsdammen in Kollumerpomp, of op de Lindedijk, Ale Bakkerspad of Veendijk in Nijetrijne, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Drogeham tot Mûnein en van Zandhuizen tot Gersloot worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Ds. Biesmastrjitte, Hamsherne of Boppepaad in Drogeham of op de Flaaksikkers, Aukje Wijbengastrjitte of Mounewei in Mûnein, of op de Vrijheidsweg, Oldeberkoperweg of Meuleveldweg in Zandhuizen, of op de Kanaalsweg, Aengwirderweg of Hooivaartsweg in Gersloot, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers