ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Augustinusga - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Haskerhorne tot St.-Annaparochie en van Friens tot Kolderwolde worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Attemaleantsje, Wildehornstersingel of Biesterboschstrjitte in Haskerhorne of op de Siktaris Brouwerstraat, Fogelsang of Noordeand in St.-Annaparochie, of op de Beslingadyk, Op'e Syl of Op 'e Syl in Friens, of op de Op'e Syl, Op'e Syl of Op 'e Syl in Kolderwolde, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Luxwoude tot Noardburgum en van Holwerd tot Surhuisterveen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Weech, De Opslach of De Wispel in Luxwoude of op de Alde Leane, Hearrewei of Hegedyk in Noardburgum, of op de Kûkhernewei, Bossingel of Klaas Piersreed in Holwerd, of op de Kloksteech, Klokstrjitte of Stjelpspaad in Surhuisterveen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Gytsjerk tot Lichtaard en van Ried tot Ferwoude worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Canterlandseweg, De Barte of Eeltsje Halbertsmastrjitte in Gytsjerk of op de Flieterpsterdyk, Reinder Brolsmawei of Noardermieddyk in Lichtaard, of op de Pastorielaan, Achterweg of Lageweg in Ried, of op de Berlikumerweg, Havenstraat of Kleasterpaed in Ferwoude, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Hichtum tot Tzum en van Baard tot Wijnjewoude worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Schwartzenbergweg, Sieswerd of Oostelijk Achterom in Hichtum of op de Franekerweg, Pastorijleane of Menistefjouwere in Tzum, of op de Oan'e Kamp, Binnenbuorren of Bremerheide in Baard, of op de Klein Groningen, Kraalheide of Klein Groningen in Wijnjewoude, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers