ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Austerlitz - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Wijk bij Duurstede tot Huis ter Heide en van Hoef en Haag tot Lopik worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Inundatiekanaal, Flavius of Zigzagoven in Wijk bij Duurstede of op de Saturnushof, Evenaar of Beukbergenhof in Huis ter Heide, of op de Otto II van Gelrestraat, Dijkstraat of Marcelis Keldermanstraat in Hoef en Haag, of op de Dijkstraat, Kasteeltuinpad of Cassiaerf in Lopik, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Langbroek tot Leusden en van Snelrewaard tot Overberg worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Bernhardlaan, Weerdesteijnselaan of Alexanderdreef in Langbroek of op de Van Eijdenhof, Voskuilerdijk of Wederik in Leusden, of op de Zuid-Linschoterzandweg, Waardsedijk of Pastoorsakker in Snelrewaard, of op de Woudegge, Zandschulperweg of Spoorlaan in Overberg, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Achterveld tot Nigtevecht en van Hoef en Haag tot Lexmond worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Van Oldenbarneveltstraat, Deliana van Weedestraat of Sint Jozefhoek in Achterveld of op de Korte Velterslaan, Rozendaal of Veerpad in Nigtevecht, of op de Binnengrachthof, 1ste Poortstraat of Bastionstraat in Hoef en Haag, of op de Binnengrachtpad, Lekstraat of Valse IJsboutpad in Lexmond, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers