ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Baaiduinen - ilex-maximowicziana

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Ben je op zoek zijn naar een Ilex soort die snel groeit en die een mooie groenblijvende haag kan vormen?, dan is dit de soort die je moet hebben. Deze Ilex is geschikt om een Haag-heg van middelhoog tot hoog te creëren. Van 50 cm hoog tot wel 2 meter hoog, deze Ilex maximowicziana“Kanehirae” kan het allemaal aan.

Het eerste jaar van aanplant is het belangrijk om in droge periodes het water geven in de gaten te houden om zo uitdroging te voorkomen. Voeg ook bij deze Ilex voldoende tuinturf aan de bestaande grond/bodem toe. Verzuring van de grond is wat deze Ilex of te wel {tekst7,link2) fijn vindt, en de turf is ook nog eens vocht vasthoudend voor de droge periodes. Deze {tekst7,link2) laat zich makkelijk snoeien. In mei/juni bloeit ook deze soort met kleine, witte, onopvallende bloempjes welke geliefd zijn bij {tekst6,link4) later in het jaar gevolgd door kleine, zwarte besjes wat een extra sierwaarde geeft.

Zoekt u dus een Ilex soort om een hogere, snelgroeiende haag te maken, dan heeft u met deze soort de goede te pakken.

Aanplant Advies is 5 tot 6  stuks op een strekkende meter voor een enkele rij/ haag. Nog meer body met deze groei topper? zet ze dan kruislings/ om en om/ in de rij met 9 stuks op een strekkende meter.

{tekst1,link3 een veel gebruikt Buxus alternatief

Van Zwagerbosch tot Oudega en van Oosterwolde tot Hallum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Framboas, Heidewei of It Heideloantsje in Zwagerbosch of op de Pastorijstrjitte, Rigedyk of 't Reijdlân in Oudega, of op de De Band, Blomfinne of Pastorijstrjitte in Oosterwolde, of op de Borg. Oosterwijkbrink, Kringgreppelstraat of Vrijheidshof in Hallum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Een leuk filmpje en de uitleg over deze Ilex kunt u hieronder bekijken;

Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Uitleg over welke Ilex geschikt is voor uw wensen? Bekijk het volgende filmpje;

Welke Ilex?

Van Marsum tot De Veenhoop en van Wyns tot Hartwerd worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Eets van Hiddemastrjitte, Slotleane of Sasker van Heringawei in Marsum of op de Tialling van Eysingawei, Waadseewei of Ds JL Faberstrjitte in De Veenhoop, of op de De Flearbosk, Kraenlânswei of Drachtster Heawei in Wyns, of op de Tergracht, Wynzerdyk of Bartlehiem in Hartwerd, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

De Ilex maximowicziana �Kanehirae�

Van Wijnjewoude tot Miedum en van Lioessens tot Wons worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Jan Hofswyk, Compagnonsfeart of Kraalheide in Wijnjewoude of op de Russchenreed, Kraalheide of Noormanstrjitte in Miedum, of op de Eggedyk, Canterlânswei of Wynser Binnepaed in Lioessens, of op de Reinsleat, Mûnewei of Doarpsstrjitte in Wons, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers