ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Baaiduinen - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Hemrik tot Surhuizum en van Oentsjerk tot Hemrik worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Skoalleane, Berchleane of Welgelegen in Hemrik of op de Welgelegen, Bûtewei of Sparjeburd in Surhuizum, of op de Koaisreed, H.J. van der Veenstrjitte of Bartemerwei in Oentsjerk, of op de Staniasingel, Hofwegen of Wynzerdyk in Hemrik, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Oudemirdum tot Zwagerbosch en van Luxwoude tot Nijeholtwolde worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Flechtreed, De Alde Buorren of Sminkewei in Oudemirdum of op de Bjirkepaed, Ds Zylstrawei of Koetsjekralen in Zwagerbosch, of op de De Wispel, Lúkster Heawei of Hearrewei in Luxwoude, of op de De Wyngaerden, Hearrewei of Hegedyk in Nijeholtwolde, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Gorredijk tot Herbaijum en van Echten tot Echtenerbrug worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Boeier, Badweg of Roggeblom in Gorredijk of op de Weverij, Iikmoune of It Wolgers in Herbaijum, of op de Kiesterzijl, Meester Feringastraat of Paradyske in Echten, of op de Lodo van Hamelpad, Echterdijk of Hoofdweg in Echtenerbrug, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Tjalleberd tot Ter Idzard en van Langelille tot Akkrum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de de Stripe, Haudmare of it Hiem in Tjalleberd of op de Hamersweg, Vriesburgerweg of Zandenweg in Ter Idzard, of op de Langelilleweg, H.W. Stekelenburgweg of Kerkeweg in Langelille, of op de De Silo, It Stalt of Boerestege in Akkrum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers