ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Baaium - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Hollum tot Terband en van Oldeberkoop tot Ryptsjerk worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Johan Wilhelm Burgerstraat, Fenneweg of De Meer in Hollum of op de Pastorielaan, H B Jonkerweg of Bantsterschans in Terband, of op de Garrit Bouwhuisstraat, Lyclamaweg of Grietmansstraat in Oldeberkoop, of op de Westerdijk, Binnendijk of Reidikker in Ryptsjerk, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Kollumerpomp tot Midsland en van Wergea tot Reitsum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Wester-Nieuwkruisland, Soensterdijk of Slikweg in Kollumerpomp of op de Tuinenpad, Westerburen of Zuidermiedeweg in Midsland, of op de Fricoweg, De Heasouder of Warstienserdyk in Wergea, of op de Domwier, Ds.de Stoppelaarstrjitte of Langemeasterpaad in Reitsum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van De Knipe tot Schiermonnikoog en van Wierum tot Frieschepalen worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kwakerswyk, Trilker of Skipper in De Knipe of op de Molendijk, Frederik Hendrik Gasaustraat of Willemshof in Schiermonnikoog, of op de Aak, Koaterhústerwei of 't Lânfêst in Wierum, of op de 't Tolhek, De Slûs of De Rusken in Frieschepalen, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Tjerkgaast tot Hollum en van Wirdum tot Terband worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de De Koai, It Foarfjild of Spannenburgerdyk in Tjerkgaast of op de Reddingbootweg, Dr. W.H. van Rietschotenstraat of Kerkpad in Hollum, of op de Swettepaad, Overijsselselaan of De Liezen in Wirdum, of op de Bantsterschans, Hooivaartsweg of Aengwirderweg in Terband, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers