ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Baard - Siergrassen

SIERGRASSEN IN DE TUIN

Een vaste plant die we in steeds meer tuinen tegenkomen zijn de populaire siergrassoorten.

SIERGRASSEN zijn er in vele soorten, hoogtes en kleuren, voor in de zon maar ook voor in de schaduw.

De fraaie bloempluimen zitten lang aan de plant en in de winter zien deze er ook erg mooi uit, we kunnen dus zeker zeggen dat SIERGRASSEN een waardevolle aanvulling zijn in onze borders.

Van Olterterp tot Herbaijum en van Hichtum tot Witmarsum worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Van Harinxmaweg, Boppefjild of Poostweg in Olterterp of op de Kerkstraat, Miedleane of Meester Feringastraat in Herbaijum, of op de Sieswerd, Schwartzenbergweg of Merkelân in Hichtum, of op de Mouneplein, De Dôle of Het Zand in Witmarsum, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

blauw schapengras),

Deze decoratieve grassen kunnen rust geven in de tuin en laten zich makkelijk combineren met bloeiende vaste planten.

Er zijn verschillende soorten groenblijvende siergrassen, deze zijn vaak bodembedekkenden zorgen er voor dat de tuin of bak ook in de winter groen kijkt.

Enkele populaire groenblijvende SIERGRASSEN zijn Festuca glaucaCarex (blauw schapengras), Liriope muscari Moneymaker ({tekst4,link4), Carex morrowi Ice Dance en de Carex morrowi Irish Green.

Deze groenblijvende SIERGRASSEN zien we ook vaak terug in verhoogde bakken in de tuin of in potten, deze soorten staan bekend als zijnde zeer sterk en minder droogtegevoelig.

Van Kaard tot Brantgum en van Tijnje tot Stavoren worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Hoofdweg, Horp of Vijverspad in Kaard of op de Ids Wiersmastrjitte, Pybemawei of Stimhússtrjitte in Brantgum, of op de Weinmakkerspaad, Mûdelte of Kûpershagen in Tijnje, of op de Warrewei, It Rak of Hein Voswei in Stavoren, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Dan hebben we ook nog de populaire bladverliezende siergrassen, het onderhoud van deze soorten beperkt zich vaak tot het terugsnoeien van de grassen in het voorjaar.

Enkele populaire soorten zijn Sesleria autumnalis (blauwgras), pennisetum alopecuroides Moudry (lampenpoetsersgras), Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne (prachtriet), Imperata cylindrica Red Baron en natuurlijk de bekende en zeer populaire pennisetum alopecuroides Hameln ( lampenpoetsersgras).

Imperata

Van Oldeholtwolde tot Doniaga en van Goëngahuizen tot Gytsjerk worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten.

SIERGRASSEN planten kan je het gehele jaar door, belangrijk is wel dat de grond water doorlatend is.

Van Pingjum tot Ried en van Marsum tot Hoorn worden wij gevonden en versturen wij duizenden haagplanten per week naar onze klanten. Of u nu woont op de Kleinehuisterweg, Lammert Scheltesstraat of Buitendijk in Pingjum of op de Nieuweweg, Suderom of Berlikumerweg in Ried, of op de Zevenhuisterweg, Kerkpad of Nieuweweg in Marsum, of op de It Aldlân, Slotleane of Hegedyk in Hoorn, wij bezorgen alle planten bij u thuis.

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers