ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

EUONYMUS JAPONICUS “GREEN SPIRE”

EUONYMUS JAPONICUS “GREEN SPIRE”  OFTEWEL JAPANSE KARDINAALSMUTS

 

Waarom wordt de Euonymus japonicus “Green Spire” zoveel aangeplant als buxus-vervanger? Dat de Japanse Kardinaalsmuts zo populair is geworden vinden wij helemaal niet zo vreemd.

De “Green Spire” is een groenblijvende en winterharde heester die goed in een border geplant kan worden als kleine heester maar die ook erg goed functioneert als haagplant.

De bladeren zijn klein en glanzend, langwerpig en fris donkergroen van kleur wat ervoor zorgt dat de haag een frisse uitstraling heeft.

 

De Japanse Kardinaalsmuts is een makkelijke plant die graag een zonnige standplaats heeft of een plekje in de halfschaduw, hiermee is deze haagplant voor iedere tuin wel een aanrader.

 

Euonymus japonicus “Green Spire”

 

De Euonymus japonicus soorten groeien iets harder dan de Buxus waardoor er nog eerder een compacte, volgroeide  haag is in de tuin. Ander zeer groot voordeel is dat de plant niet vatbaar is voor de buxusschimmel of de buxusmot.

De plant heeft wel net zoals alle groenblijvende planten een hekel aan te nat staan, zorg er dus voor dat de bodem goed waterdoorlatend is.

 

Erg populair is ook de Euonymus japonicus “Francien”, een groenblijvende en winterharde haagplant die in het voorjaar uitloopt met witte groeipunten die later in het jaar weer groen weg kleuren, erg fraai.

 

Euonymus japonicus soorten kunnen dus zeker een ideale buxus-vervanger zijn.

 

 

Euonymus japonicus “Francien”

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers