ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Aanplanten van de Ilex crenata.

De manier bij een losgemaakte grond waar er meestal al gegraven is om de oude haag eruit te halen. Aanplanten? bekijk ons filmpje op youtube.

 

 

Omdat de Ilex crenata soorten in de tuin zuurminnend zijn hecht de plant er waarde aan dat er tuinturf tijdens het planten wordt toe gevoegd, in het algemeen komt het neer op ongeveer een zak van 40 liter per 3 a 4 strekkende meter.

We graven eerst een ruim plantgat.

De bodem van het plantgat vermengen we met de tuinturf EN met onze duurzame meststof de Ilex allround. 1 kilo Ilex Allround is genoeg voor 40 strekkende meter.
 

We zetten de Ilex crenata haag-planten in het plantgat, 7 stuks bij een enkele rij en 9 stuks op een meter bij een kruislingse rij en we strooien tuinturf over de overgebleven grond en verspreidden dit gemengd over de kluitjes van de plant. Hier kunt u zien hoe we 9 stuks van de Ilex crenata “Caroline Upright” op een strekkende meter hebben aangeplant.
 

We drukken de grond rondom de Ilex crenata haag-planten aan en we hebben een mooie, frisse, wintergroene haag-heg in de tuin. Het is raadzaam om de haag vervolgens even "licht" te snoeien, even de topjes of uitstekende takken in te korten. De planten worden zo gestimuleerd om aan te wortelen en te groeien, ze krijgen zo een goede groeistart.
 Zorg er na het aanplanten van de Ilex crenata haagplanten voor dat de grond vooral de  eerste paar dagen voldoende vochtig blijft, dit omdat de Ilex planten niet erg diep wortelen en anders gevoelig voor droogte zijn.


 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers