ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

ILEX CRENATA: DE VERVANGER VOOR DE BUXUS

ILEX CRENATA: DE VERVANGER VOOR DE BUXUS

 

Heeft uw Buxus ook zoveel last van de buxus schimmel en van de buxusmot? En bent u op zoek naar een buxus alternatief? Dan zouden onze Ilex crenata haagplanten een goede buxus vervanger kunnen zijn.

 

De Ilex is doordat deze erg gelijkend is op de buxus een zeer populair alternatief voor de buxus geworden.

De Ilex crenata haagplanten (Japanse hulst) zijn groenblijvend, winterhard en hebben geen last van de buxus schimmels of de buxusmot.

 

Bij de aanplant van de Ilex planten is het belangrijk dat we de planten een juiste start geven door de grond te verzuren met tuinturf want de Ilex crenata haagplanten zijn zuurminnende planten.

Tijdens het aanplanten verdelen we in het plantgat ook onze 100% duurzame organische meststof, 1 kilogram is voldoende voor 40 strekkende meter (verkrijgbaar in onze webshop).

 

De Ilex haagplanten staan graag in de volle zon of halfschaduw om zo een mooi groenblijvende haag te vormen. De Ilex crenata planten laten zich makkelijk in elke gewenste vorm snoeien. We adviseren om de haag twee keer per jaar bij te mesten (eind maart en in juli) en om in droge periodes de Ilex crenata haagplanten extra water te geven.

 

Zo heeft uw nieuwe haag de juiste start gemaakt en kunt u weer genieten van een mooi en groenblijvend buxus alternatief, de Ilex crenata.

 

Kijkt u eens in de winkel van onze webshop naar de populairste Ilex soorten zoals de Ilex crenata Caroline Upright en de Ilex crenata Luxus Hedge, de populairste en meest verkochte buxus alternatieven.

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers