ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

VOEDING VOOR DE JAPANSE HULST (ILEX CRENATA)

VOEDING VOOR DE JAPANSE HULST (ILEX CRENATA)

 

De Japanse hulst (Ilex crenata) is een zeer populair alternatief voor de buxus die de laatste jaren veel is aangeplant.

Deze Ilex crenata haagplanten vinden het heerlijk om tweemaal per jaar extra bijgemest te worden, dit gaan we doen in maart en juni met een organische meststof die gedurende 100 dagen haar voeding afgeeft aan de plant.

 

Groot voordeel van een organische bemesting is dat deze geleidelijk voor de plant beschikbaar komt, het de bodemstructuur verbetert, het de inworteling van de planten stimuleert en dat er weinig uitspoeling van meststoffen plaatsvindt naar het grondwater.

 

Deze extra 100% duurzame bemesting zorgt er voor dat de haagplanten na het snoeien extra goed vertakken om zo een dichte haag te vormen en dat het blad er frisgroen zal uit zien.

 

De meststof geven we bij voorkeur wanneer er regen wordt voorspeld zodat deze gelijk in de grond wordt opgenomen, we verdelen deze gelijkmatig over de grond en harken de meststof lichtjes door de grond.

 

Onze Ilex allround meststof (verkrijgbaar in onze webshop) is speciaal voor groenblijvende haagplanten samengesteld en door de toevoeging van een vulkanisch klei-mineraal Zeoliet genaamd houdt de bodem ook langer de voeding en het water vast waardoor de haag-planten nog beter zullen groeien.

 

 

Interesse in de 1 kilo; https://www.buxus-vervanger.nl/product/ilex-allround-1-kg/

 

Interesse in de 3 kilo; https://www.buxus-vervanger.nl/product/ilex-allround-3kg/

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers