ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Vaste planten klein kopen is beter!

Het is verleidelijk om in het tuincentrum of bij een kwekerij te kiezen voor vaste planten die al gelijk groot genoeg zijn om in de tuin meteen op te vallen. Toch is grotere planten kopen zelden de juiste keuze.

 

Als we op zoek gaan naar planten voor in de tuin dan komen we op tuincentra vaak vaste planten tegen die al gekweekt zijn in een grotere pot en die al bloeien of vrucht dragen. Dat is prima als je direct resultaat wilt en daarvoor graag (veel) meer betaalt.

Daar zitten echter ook vaak de problemen, na het planten hebben deze grotere planten ook veel meer water nodig om te overleven. Doordat deze planten weinig wortels hebben in verhouding tot de bovengrondse groei drogen deze sneller uit dan kleinere planten.

 

Kleinere vaste planten worden meestal gekweekt en verkocht in een P9 potje (9 cm potje), dit geeft vele voordelen.

Deze vaste planten zijn een heel stuk goedkoper dan hun grotere soortgenoten en mede hierdoor ook zeer aantrekkelijk om in grotere vakken aan te planten.

De kleinere vaste planten en ook haagplanten zijn jonge en gezonde planten die betrouwbaar zijn in aanplant en die weinig uitval kennen, ideaal dus.

 

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers