ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Waarom de Ilex crenata als alternatief?

Sinds de Buxus aangetast werd door de buxusschimmel en vervolgens ook nog de buxusmot de Buxus ging vervelen heeft er een ware kaalslag plaats gevonden in de Nederlandse tuin.

Veel Buxus worden verwijdert en de mensen zijn massaal op zoek gegaan naar een buxus alternatief, dat is de Ilex crenata oftewel de Japanse hulst zeker in vele opzichten.

 

De Ilex crenata haag is het populairste alternatief voor de buxus, met dit alternatief heb je geen last meer van de buxusziekte zoals de buxusschimmel of de buxusmot. 

De Ilex planten zijn ongevoelig voor schimmels en ongedierte, hierdoor zijn chemische bestrijdingsmiddelen totaal overbodig.

 

De Ilex crenata is groenblijvend en lijkt erg veel op de Buxus. De verzorging van de Ilex planten is vergelijkbaar, de Ilex planten laten zich makkelijk snoeien en met twee snoeibeurten per jaar houd je de haag mooi in vorm.

Groot verschil tussen deze haag-planten is wel dat de Buxus graag groeit op een kalkrijke grond en de Ilex crenata soorten zuurminnend zijn, bij het planten van de Ilex crenata soorten is het dus aan te raden om tuinturf toe te voegen tijdens het planten.

De Japanse hulst soorten hebben er een hekel aan om te nat te staan net als de meeste groenblijvende haagplanten, bij aanplant op kleigrond is het dus aan te raden om de grond goed los te maken en flink te mengen met tuinturf zodat de grond luchtiger wordt en water weg kan zakken.

 

Wist u trouwens dat de besjes van de Ilex crenata soorten licht giftig zijn, alleen de soorten Caroline Upright en de Luxus Hedge krijgen deze besjes niet omdat het mannelijke planten zijn.

 

Kijkt u voor de juiste Ilex soorten eens in de winkel van onze webshop, hier vindt u meer informatie over de beste buxus alternatieven.

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers