ma - vrij 08:30 - 18:00

06 440 024 25

Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Waarom kiezen we massaal voor de Ilex crenata oftewel de Japanse Hulst als vervanger voor de Buxus?

Sinds de Buxus aangetast werd door de buxusschimmel en vervolgens ook nog de buxusmot de Buxus ging vervelen heeft er een ware kaalslag plaats gevonden in de Nederlandse tuin.

Veel Buxus worden verwijdert en de mensen willen graag een vergelijkbare plant terug, dat is de Ilex crenata zeker in vele opzichten.

De Ilex crenata is groenblijvend en lijkt erg veel op de Buxus. Het onderhoud van de planten is ook vergelijkbaar, met twee snoeibeurten per jaar houd je de haag mooi in vorm.

Groot verschil tussen deze haag-planten is wel dat de Buxus graag groeit op een kalkrijke grond en de Ilex crenata soorten zuurminnend zijn, bij het planten van de Ilex crenata soorten is het dus aan te raden om tuinturf toe te voegen tijdens het planten.

De Ilex crenata soorten hebben er een hekel aan om te nat te staan net als de meeste groenblijvende haagplanten, bij aanplant op kleigrond is het dus aan te raden om de grond goed los te maken en flink te mengen met tuinturf zodat de grond luchtiger wordt en water weg kan zakken.

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers