ma - vrij 08:30 - 18:00
06 440 024 25
Eindsestraat 3, 6612 AJ Nederasselt

Welke Ilex crenata voor uw haag?

De Ilex crenata heb je in vele soorten, echter niet iedere soort is geschikt om een laagblijvend haagje mee te maken. Je hebt erg mooie soorten zoals de Ilex crenata “Convexa”,  Ilex crenata “Green Hedge” en de Ilex crenata “Golden Gem” die een mooie aanvulling zijn in de tuin of die uitermate geschikt zijn als bolvorm in de tuin maar die wij niet verkopen als haag-plant omdat wij ze daarvoor minder geschikt achten.

 

De meest gevraagde en verkochte soorten in ons assortiment zijn de Ilex crenata Luxus Hedge en de Ilex crenata “Caroline Upright”.


 

Ilex crenata "Luxus Hedge".
 

Deze topper is een zeer goede nieuwkomer, een All-round buxusvervanger! ruim vertakt en zeer geschikt als u een wat bredere haag wilt of voor de vak-beplanting. Deze Ilex crenata "Luxus Hedge" kan het allemaal! Deze soort wortelt zeer goed aan en is erg makkelijk in het onderhoud. Doordat deze soort alleen bestaat uit mannelijke planten gaan we wel witte, onopvallende bloempjes krijgen waar bijen gek op zijn maar krijgen we geen bessen, erg fijn dus.

Gelijk een "kant en klare haag? kijk dan even naar de grote pot van onze "Luxus Hedge". Als haag adviseren wij 7 stuks op een strekkende meter te zetten. Wilt u blokbeplanting/vakbeplanting adviseren wij er 25 tot 31 op een 1 m2 meter te plaatsen. (25 stuks grote pot en 31 stuks kleine pot)

 

Ilex crenata “Caroline Upright”.

Deze plant is wintergroen en heeft van naturen een smalle, compacte opgaande groeivorm waardoor deze soort zeer geschikt is om een haagje mee te vormen. Rond mei/juni bloeit de plant met onopvallende witte bloempjes, omdat de “Caroline Upright” een mannelijke plant is gaan deze struikjes als een van de weinige soorten geen licht giftige besjes krijgen.

Om een mooie haag te krijgen planten we deze soort met 7 stuks op een strekkende meter, willen we de haag meer “body” geven dan planten we er 9 op een strekkende meter en planten we ze kruislings.

 

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de schitterende Ilex bollen, aangezien elke tuin een goede afstemming nodig heeft tussen bladverliezend en bladhoudend mogen mag deze snoeivorm in vele tuinen niet ontbreken. Ilex bollen hebben we natuurlijk in vele soorten en maten.
 

 

Direct uw buxus-vervanger? Bekijk de webshop of neem contact op met een van onze kwekers