Join nu de Big Cheese Software Discord server

  1. Wat is Discord?
  2. Waarom Discord?
  3. Hoe join ik de Big Cheese Software Discord server?
  4. Hoe werkt de Discord-groep van Big Cheese Software?
  5. Conclusie

Wat is Discord?

Voordat we beginnen met uitleggen hoe Discord werkt, is het handig om eerst een duidelijk beeld te hebben van wat Discord precies is. Discord is een messenger-app, net als bijvoorbeeld WhatsApp, waar je gemakkelijk met elkaar kunt praten door te chatten of te (video)bellen. In tegenstelling tot WhatsApp, is Discord enorm uitgebreid in het aantal features (toepassingen/eigenschappen) dat het platform biedt. Discord is namelijk oorspronkelijk ontworpen voor gamers. Inmiddels is het platform veel groter dan dat en wordt het door erg veel verschillende doelgroepen gebruikt. 

Waarom Discord?

Waarom hebben we gekozen voor Discord en bijvoorbeeld niet voor WhatsApp of Telegram? Daar zijn een paar redenen voor.


1. Overzicht

Eén van die redenen is dat Discord uiteindelijk een stuk overzichtelijker is dan andere platformen. Op WhatsApp en Telegram zou je bijvoorbeeld meerdere groepen aan moeten maken voor de verschillende onderdelen die wij jullie aanbieden. Met Discord kan dat in één server die onderverdeeld is in verschillende categorieën met de bijbehorende #kanalen, maar daarover straks meer.

2. Features

Bovendien heeft Discord enorm veel features waardoor we jullie veel beter en sneller op de hoogte houden van updates, nieuwe features en nog veel meer. Eén van die belangrijkste features zijn de 'bots' die je kunt instellen in Discord. Zo zorgen onze Discord-bots er bijvoorbeeld voor dat iedereen een rol krijgen die wij “pingen” bij belangrijke onderwerpen. Nieuwe release die wij aankondigen? Pingen wij de users van het systeem. Altijd up-to-date!

3. Gemak

Discord is een platform dat een geschikte app heeft voor ieder apparaat. Je kunt dus gratis de Discord app downloaden voor op je PC, laptop en telefoon. Zo zijn wij altijd snel belangrijk en toegankelijk. Het is daarnaast helemaal anoniem. Je mailadres is verborgen alleen je ingegeven username is zichtbaar voor iedereen in de server. 

Hoe join ik de Big Cheese Software Discord server?

Als je nog geen Discord-account hebt, dan word je gevraagd deze aan te maken. Maak hier gratis een account aan voor Discord. Als je er al wel een account hebt, of je hebt net een account aangemaakt dan kan je onze server hier joinen. Als je dan in de server komt, moet je via #role-selection op het Nederlandse vlaggetje klikken en vervolgens op het Cheese icoontje. Daarmee opent de gehele server zichzelf.

Hoe werkt de Discord-groep van Big Cheese Software?

We zijn aangekomen bij de uitleg van de Discord-groep van Big Cheese. Na het lezen van deze uitleg weet jij precies waar alle onderdelen voor zijn! Voordat je begint met de uitleg: vergeet niet de Discord-app op je PC, tablet of telefoon te downloaden. De Discord-app werkt super en is volledig gratis. Je kunt op je laptop of PC ook Discord openen binnen je browser, maar de app werkt een stuk beter en sneller.

Discord is onderverdeeld in verschillende onderdelen zodat je zoveel mogelijk overzicht houdt bij elke groep. Om je dit overzicht te laten begrijpen, laten we hier ieder onderdeel van Discord zien. Beginnend bij de grootste onderdelen en steeds verder inzoomend naar de kleinere onderdelen.

Discord Servers

Ten eerste heb je de verschillende servers. Een Discord-server is de overkoepelende groep van meerdere kanalen. Je kan het dus vergelijken met een grote Whatsapp-groep die onderverdeeld is in meerdere groepen. In de afbeelding hieronder heb ik mijn verschillende Discord-servers in het rood gemarkeerd (linksboven). Op het moment van de screenshot zit ik in de server van Big Cheese Server dat is het geselecteerde icoontje.

Categorieën en kanalen in Discord

Van Discord-servers gaan we naar Discord-categorieën. Categorieën zijn er om het overzicht binnen Discord-servers te behouden. De categorieën categoriseren namelijk de verschillende kanalen. De kanalen zijn alle verschillende subgroepen waar je een '#' voor ziet staan. Zo heb je bijvoorbeeld het #releases kanaal in Dutch. Categorieën staan gekoppeld aan jouw #role-selection keuze. Kies daar altijd voor een icoon (of icoontjes) onder een post. Zie daarvoor bijgesloten screenshot. Na het aanklikken van jouw rollen komen alle opties van Discord beschikbaar die passen bij jouw type user role. 
  

Conclusie

Discord is volgens ons hét perfecte platform om jullie snel, eenvoudig en overzichtelijk te voorzien van alle facetten die wij jullie aanreiken met Big Cheese Software. Doordat wij heel veel verschillende categorieën kunnen aanmaken, kunnen we Big Cheese zo breed mogelijk insteken als mogelijk en dat zorgt ervoor dat we als community mee kunnen bewegen met de markt en jullie behoeften als eindgebruikers. Dat is waar het ons uiteindelijk om gaat: jullie, de community, zoveel mogelijk kansen aanreiken en oplossingen bieden. Dat gezegd hebbende, op het eerste oog kan het wel als ingewikkeld ervaren worden. Maar door te begrijpen wat de verschillende onderdelen van de Discord-server zijn, ben je als het goed is binnen no-time thuis binnen Discord!

Samenvattend:

  • Discord bestaat, in volgorde van groot naar klein, uit servers, categorieën en #kanalen.
  • De verschillende categorieën onderverdelen alle #kanalen.
  • Je kunt meldingen aan- of uitzetten voor elk kanaal, zodat je meldingen op je PC, laptop en telefoon krijgt.

Hopelijk heb ik je met deze blog wegwijs gemaakt in Discord! Ik had er zelf aan het begin ook heel even moeite mee, maar voor je het weet je precies hoe het werkt! 

externalId=bigcheese-news-detail-99.1.3&filter[active]=1

Relevant nieuws

externalId=bigcheese-artikelen-2.2.4&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[not tags.tag][]=feature&filter[not tags.tag][]=big&filter[not tags.tag][]=small&filter[not tags.tag][]=cms&filter[not parentUuid][]=bf48e1ee-c79c-48e9-9b66-7262957abd47&filter[not parentUuid][]=c7b69483-682a-4d15-b786-8427b48e4f06&filter[not parentUuid][]=22a9cf47-ac7c-4622-8fc1-0f2070a45341