De MACH architectuur van Big Cheese

Vandaag de dag worden mensen digitaal steeds vaardiger. Bedrijven realiseren zich dat vloeibaarheid in het digitaal landschap essentieel is voor hun toekomstige succes. Oude technologieën zijn niet langer houdbaar voor bedrijven die zich aan moeten blijven passen om aan de verwachtingen van de klant te voldoen.

Enterprise-software is niet langer de veiligste keuze, omdat bedrijven op zoek zijn naar meer en betere manieren om wendbaar, klantgericht en toekomstbestendig te blijven. Digitale transformatie is essentieel voor toekomstig succes en veel bedrijven focussen zich op MACH-architectuur om dit te bereiken.

 1. Wat is een MACH architectuur?
 2. Wat zijn de voordelen?

Wat is een MACH architectuur?

MACH-architectuur is een reeks technologische principes achter nieuwe technologie platformen. De Engelse afkorting staat voor Microservices-based, API-first, Cloud-native, and Headless:

 • Microservices: afzonderlijke stukjes bedrijfsfunctionaliteiten die onafhankelijk worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd.
 • API-first: Alle functionaliteiten worden zichtbaar via een API, waardoor het mogelijk is om twee of meer applicaties of services aan elkaar te koppelen.
 • Cloud-Native SaaS: Software-as-a-Service die gebruikmaakt van de volledige mogelijkheden van de cloud, naast opslag en hosting, inclusief schaling van maximaal beschikbare bronnen. De functionaliteit wordt handmatig bijgewerkt, waardoor upgrades niet meer nodig zijn.
 • Headless: de front-end gebruikerservaring is volledig losgekoppeld van de back-end logica, waardoor volledige vrijheid in het ontwerpen mogelijk is bij de gebruikersinterface en voor het verbinden met andere kanalen en apparaten.

MACH betekent dus dat elk onderdeel pluggable, schaalbaar, vervangbaar is en telkens kan worden verbeterd. Dat is nu precies wat Big Cheese doet. Met onze architectuur geven wij bedrijven de vrijheid om te kiezen uit de beste tools op de markt en om een structuur te behouden die het gemakkelijk maakt om die tools in de toekomst toe te voegen, te vervangen of te verwijderen. Dat is wel zo makkelijk. 

Wat zijn de voordelen?

Naast het vermijden van verouderde technologie en het onvermogen om te innoveren en te evolueren, hebben wij nog vier voordelen van MACH-architectuur op een rij gezet:

 • Verbeterde snelheid met minder risico 
  Met de architectuur krijg je een aanzienlijk snellere route naar MVP (minimum levensvatbaar product), en dus om te lanceren. Voor digitale bureaus, SI's en zelfs ontwikkelingsteams voor ondernemingen, kan je snel prototypes uitrollen die helpen bij het bewijzen van sleutelconcepten, voordat je in grootschalige implementaties investeert. Rapid prototyping kan ook helpen om vervelende RFP-processen te omzeilen, waardoor het iedereen tijd en geld bespaart.
 • Voer een best-of-breed strategie uit 
  MACH-architectuur stelt jou in staat om te profiteren van de beste technologie. Jij hoeft niet langer genoegen te nemen met minder-dan-de-beste add-ons die bij softwaresuites worden geleverd. Vanwege het flexibele karakter kan MACH ook helpen om een bestaande functionaliteit te behouden waarin je hebt geïnvesteerd en waar je blij mee bent.
 • Zeg vaarwel tegen upgrades 
  Hoe fijn is het om je nooit meer zorgen te maken over storende upgrades die op zichzelf lijken op het opnieuw platformen van projecten. Met MACH-architectuur zijn alle releases automatisch en ononderbroken. Er is een duidelijke, inherente grens tussen onze Big Cheese code en die van jou die dit mogelijk maakt.
 • Naadloze aanpassingen en innovatie 
  Het is nu meer dan ooit belangrijk om snel wijzigingen door te kunnen voeren als de behoeften van jouw klanten veranderen. Prioriteit geven aan innovatie betekent prioriteit geven aan iteratie. Het vermogen om voortdurend te veranderen en te innoveren op het gebied van klantervaring is een belangrijke pijler van de MACH-architectuur. Of je nou in het weekend afhaalmogelijkheden wilt toevoegen of een rebranded bestelsysteem wilt lanceren voor een spraakmakende, zakelijke klant, MACH maakt dat mogelijk.

Wil je meer weten over de voordelen van de Big Cheese MACH-architectuur voor jouw bedrijf? Neem contact op met ons team voor meer informatie. 

externalId=bigcheese-news-detail-99.1.3&filter[active]=1

Relevant nieuws

externalId=bigcheese-artikelen-2.2.4&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[not tags.tag][]=feature&filter[not tags.tag][]=big&filter[not tags.tag][]=small&filter[not tags.tag][]=cms&filter[not parentUuid][]=bf48e1ee-c79c-48e9-9b66-7262957abd47&filter[not parentUuid][]=c7b69483-682a-4d15-b786-8427b48e4f06&filter[not parentUuid][]=22a9cf47-ac7c-4622-8fc1-0f2070a45341