Optimaliseer data verzameling en personalisatie met GA4, GTM en Google Consent

In het digitale tijdperk is effectieve datacollectie en personalisatie cruciaal voor bedrijfssucces. Met tools als GA4, GTM en de integratie van de Data Layer kunnen bedrijven nu geavanceerde analyses uitvoeren. De introductie van Google Consent voegt een nieuwe dimensie toe aan onze dataverzameling.

  1. De basis: Integratie van GA4 en GTM met Big Cheese Software
  2. Verdieping: Purchase Event Tracking via de server
  3. Nieuws ontwikkeling: Implementatie van Google Consent
  4. Conclusie

De basis: Integratie van GA4 en GTM met Big Cheese Software

Ons Content Management Systeem (CMS) is geïntegreerd met GA4 en GTM voor naadloze datacollectie van gebruikersinteracties en -gedrag. De Data Layer maakt een gestructureerde verzameling mogelijk, terwijl specifieke events diepgaande inzichten bieden.

Verdieping: Purchase Event Tracking via de Server

We hebben server-side tracking voor het 'purchase' event geïmplementeerd en geoptimaliseerd voor hogere datakwaliteit en -veiligheid. Dit verbetert onze capaciteit om de customer journey te analyseren en te optimaliseren. Met daarbij custom particulieren, bedrijven en doormeten van oa kortingscodes.

Nieuwste ontwikkeling: Implementatie van Google Consent

Google Consent zorgt voor GDPR-compliant gebruik van gebruikersdata voor gepersonaliseerde advertenties. Het vereenvoudigt de toestemmingsverzameling en houdt onze marketinginspanningen in lijn met regelgeving. Dit hebben wij gerealiseerd voor al onze “kaaskoppen”.

Deze integraties verbeteren onze data-analyse en personalisatie, waardoor gerichtere advertentiecampagnes mogelijk zijn met een hogere ROI en een betere gebruikerservaring.

Conclusie

De implementatie van GA4, GTM en Google Consent vertegenwoordigt een belangrijke stap in onze data-optimalisatie. Deze tools bieden diepere inzichten in gebruikers, waardoor we gepersonaliseerde ervaringen kunnen bieden die aan hun behoeften voldoen. We moedigen andere bedrijven aan om deze geavanceerde tools te omarmen voor hun eigen digitale strategieën.

Mocht je vragen of wensen hebben rondom deze integratie en de mogelijkheden, join dan onze discord community.

externalId=bigcheese-news-detail-99.1.3&filter[active]=1

Relevant nieuws

externalId=bigcheese-artikelen-2.2.4&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[not tags.tag][]=feature&filter[not tags.tag][]=big&filter[not tags.tag][]=small&filter[not tags.tag][]=cms&filter[not parentUuid][]=bf48e1ee-c79c-48e9-9b66-7262957abd47&filter[not parentUuid][]=c7b69483-682a-4d15-b786-8427b48e4f06&filter[not parentUuid][]=22a9cf47-ac7c-4622-8fc1-0f2070a45341