Kaaskoppen, Big Cheese is nu "serverless"

Serverless infrastructuur is een innovatieve benadering van het hosten van applicaties en services, waarbij ontwikkelaars zich niet bezig hoeven te houden met het beheer van servers. In plaats daarvan kunnen ze zich volledig richten op het schrijven van code en het leveren van waarde aan hun gebruikers. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Wat is een serverless infrastructuur?

Bij traditionele hostingmethoden moet een ontwikkelaar servers configureren, onderhouden en schalen om aan de behoeften van hun applicatie te voldoen. Dit kan complex en tijdrovend zijn, en vereist vaak specialistische kennis van systeembeheer. Met een serverless infrastructuur wordt deze zorg weggenomen. In plaats van te denken aan servers, draaien ontwikkelaars code in een beheerde omgeving die automatisch schaalt op basis van de vraag. Dit betekent dat ontwikkelaars alleen betalen voor de resources die ze gebruiken, waardoor de kosten worden verlaagd en de efficiëntie wordt verhoogd.

Hoe werkt een serverless infrastructuur?

Serverless infrastructuur werkt op basis van zogenaamde "function as a service" (FaaS) platforms, zoals AWS Lambda. In deze platforms schrijven ontwikkelaars code die wordt uitgevoerd in reactie op gebeurtenissen, zoals HTTP-verzoeken of database-updates. Wanneer een gebeurtenis plaatsvindt, wordt de bijbehorende code geactiveerd en uitgevoerd. Het FaaS-platform beheert automatisch de schaalbaarheid en beschikbaarheid, zodat ontwikkelaars zich geen zorgen hoeven te maken over infrastructuurbeheer.

Voordelen van serverless infrastructuur

  • Schaalbaarheid: serverless infrastructuur schaalt automatisch op basis van de vraag, waardoor je applicatie altijd beschikbaar blijft, zelfs bij piekbelastingen. 
  • Kostenbesparing: Omdat je alleen betaalt voor de resources die je gebruikt, kunnen de kosten van serverless infrastructuur aanzienlijk lager zijn dan bij traditionele hostingmethoden.
  • Eenvoud: Met serverless infrastructuur kunnen ontwikkelaars zich concentreren op het schrijven van code, zonder zich zorgen te hoeven maken over het beheer van servers.

Kortom, serverless infrastructuur biedt een eenvoudige, kosteneffectieve en schaalbare manier om applicaties te ontwikkelen en te implementeren. Met Big Cheese, onze serverless oplossing op basis van AWS, kunnen ontwikkelaars zich concentreren op wat echt belangrijk is: het bouwen van geweldige software.

externalId=bigcheese-news-detail-99.1.3&filter[active]=1

Relevant nieuws

externalId=bigcheese-artikelen-2.2.4&filter[active]=1&sort=date.desc&filter[not tags.tag][]=feature&filter[not tags.tag][]=big&filter[not tags.tag][]=small&filter[not tags.tag][]=cms&filter[not parentUuid][]=bf48e1ee-c79c-48e9-9b66-7262957abd47&filter[not parentUuid][]=c7b69483-682a-4d15-b786-8427b48e4f06&filter[not parentUuid][]=22a9cf47-ac7c-4622-8fc1-0f2070a45341